Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyerakás:) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2,5 dl tej
4 zsemle
1,5 doboz (kicsi) tejföl
2 tojás
8 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 citrom leve, héja
5 dkg vaj a sütőformát kikenni
50 dkg magozott cseresznye (lehet befőtt is)

Elkészítés:
A tejet felforraljuk, ráöntjük a kockára vágott zsemlékre.
A tejfölt kikeverjük a cukorral, tojással, vaníliás cukorral, a citromlével és elkeverjük a tejes zsemlével.
A felét a kikent sütőformába öntjük, erre a gyümölcs felét, majd megint a massza és a cseresznye másik fele.

200 fokon 20-25 perc alatt kész.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A recept egy régi Kiskegyed Konyhájából való.Ronda, de finom kategória.


A receptet beküldte: spatifillum


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Reszelt kakaós-túrós » Alma torta maskeppen » Cseresznyés habos » Eperzselés-túrós kocka
» Csupa csoki süti (brownie) » Ferdinánd » Zabpelyhes-málnás süti » Hamis tiramisu-torta málnával
» Habos túrós palacsinta » Kókuszos tejberizs ananásszal » Netes krémes » Gyümölcsös zabpelyhes süti
» Hangyaboly-tavaszi szél módra » Körtés babapiskótás » Isteni sültalma » Különleges keksztekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.