Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés-csokoládés torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

5 evőkanál cukor
4 dl tej
1 csomag főzős csokoládés pudingpor
4 tojássárgája
10 dkg Rama
2 dl habtejszín a tetejére
1 kerek gyümölcstorta tésztaalap (készen kapható)
30 dkg cseresznye

Elkészítés:
Elkészítés

A cukrot a tejjel, a tojások sárgájával és a pudingporral sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a Ramát először magában habosra keverjük, majd kanalanként a pudingot is belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük, majd néhány szemet félre teszünk, a többit a csokoládékrémbe keverjük. A cseresznyés csokokoládékrémet a tortaalapra simítjuk, majd letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük. Tálaláskor tetejét tejszínhabbal, és a félretett cseresznyével díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parajos metélőhagyma-torta » Svéd mandulatorta » Cukkinis palacsintatorta » Hólabdatorta
» Rizstorta » Mandulás gyümölcstorta » Mákos zebratorta » Epres joghurttorta
» Sajtos túrótorta ! » Paleolit fatörzstorta » Diabetikus citromtorta » Csoki torta egyszerűen
» Tojástorta » Túrós pite torta » Tejszínkrémes túrótorta » Karamellás ananásztorta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.