Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés-csokoládés torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

5 evőkanál cukor
4 dl tej
1 csomag főzős csokoládés pudingpor
4 tojássárgája
10 dkg Rama
2 dl habtejszín a tetejére
1 kerek gyümölcstorta tésztaalap (készen kapható)
30 dkg cseresznye

Elkészítés:
Elkészítés

A cukrot a tejjel, a tojások sárgájával és a pudingporral sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a Ramát először magában habosra keverjük, majd kanalanként a pudingot is belekeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecsöpögtetjük, majd néhány szemet félre teszünk, a többit a csokoládékrémbe keverjük. A cseresznyés csokokoládékrémet a tortaalapra simítjuk, majd letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük. Tálaláskor tetejét tejszínhabbal, és a félretett cseresznyével díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Buktatorta » Citromos túrótorta, fetás! » Citromtorta Emyke módjára » Tereza túrótortája
» Puncs torta » Esterházy-torta » Gyümölcstorta pudinggal » Háromszínű csokitorta
» Lúdláb torta. » Nagyon finom csokitorta » KINDER TORTA » Mandarinos piskótatorta
» Tiramisu torta » Túrós narancstorta » Amerikai túrótorta » Nagyanyám narancstortája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.