Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés kocka - másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
30 dkg finomliszt,
50 dkg cseresznye,
3 tojás,
fél citrom reszelt héja,
fél csomag sütőpor

Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a tojások sárgáját egyenként beleütjük. A lisztet átszitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat, és hozzátesszük a tojásos vajhoz. Jól kidolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és azt is beleforgatjuk. Egy tepsit kivajazunk, liszttel körbehintjük, beleöntjük a masszát, és elsimítjuk benne. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, kicsit felitatjuk róla a nedvességet, és a sűrű tészta tetején egyenletesen elrendezzük. A sütőt 180C-ra előmelegítjük, és a tésztát közepes hőfokon fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával győződhetünk meg a legkönnyebben arról, hogy megsült-e. Ha a tűn rajta maradt a massza, tovább kell sülnie. Amikor kihűl, kockákra vágjuk, a tetejét meghintjük porcukorral, tálra rakjuk, és máris kínálhatjuk vendégeknek.

Tanácsok:
Ugyanezt a süteményt meggyel is elkészíthetjük. Ha a gyümölcsöt kevés lisztben megforgatjuk, nem süllyed le a tészta aljára.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nokedli kicsit másként » Kukorica kocka » Eperkoktél másként » Csokis-Diós Kocka 2.
» Töltött csiga másként » Húskockák fűszeres túróval » Jeges Kocka » Csokoládés répakocka
» Kókuszkocka 2. » Gesztenye kocka hűtve » Sárga krémes kekszkocka » Minestrone leves másként
» Parfékockák » Fekete-Erdő kocka » Cseresznyés habos » Pacsmagkocka


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.