Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés lepény Emyke modra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához

70 dkg liszt (amennyit a zsiradék felvesz!)
10 dkg cukor
1 csipet só
2 ek disznózsír (púpozott)
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
175 g tejföl
100 ml tej (kevés az összegyúráshoz, ha szükséges)
1 púpozott ek búzadara (kevés)

A töltelékhez

1 kg cseresznye (kimagozott)
3 ek cukor
fahéj ízlés szerint

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és a sót tálba tesszük. Összemorzsoljuk a zsírral.
Beletesszük a tojást, a tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Ha nem áll össze kevés tejet adunk hozzá.
Kizsírozzuk a gáztepsit.
A tésztát kétfelé vesszük, és az egyik felét 1 cm vastagra nyújtjuk, majd beletesszük tepsibe.
Ráterítjük a kimagozott és lecsepegtetett cseresznyét.
Megszórjuk kevés búzadarával, meghintjük fahéjjal. Ízlés szerint megcukrozzuk.
Kinyújtjuk a tészta másik felét, és betakarjuk vele a gyümölcsöt.
Villával megszúrkáljuk, hogy meg ne repedjen.
Begyújtjuk a sütőt és kb. 40 perc alatt megsütjük.
Forrón meghintjük porcukorral a tetejét és még melegen kockákra vágjuk, mert ha kihűl, törik a tészta.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis krumpli Ors módra » Cseresznyés linzer » Kakaós-túrós lepény » Halászlé Ricsi módra
» Pirogi/nagymamám módra/ » Kukorica lepény » Sertésborda mandarin módra » Habos mákos lepény
» Reform almás lepény » Kukoricalepény reggelire » Csirke Sztroganoff módra » Ribizlis-túrós lepény
» Padlizsános lepény » Marhapörkölt Gundel módra » Joghurttorta Kobold módra » Bögrés süti Merci módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.