Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés palacsinta részegen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza 20 db palacsintához, 50 dkg cseresznye, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, kevés porcukor, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).

Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába és kicsi palacsintákat sütök belõle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát és azzal locsolom meg.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés pite fahéjjal » Kókuszos palacsinta » Argentin palacsinta » Banános-krémes palacsinta
» Sajtos palacsinta » Almás palacsintatorta » Túrós palacsinta » Virslis palacsinta III
» Lengyel palacsinta » Parajos -sajtos palacsinta » Bananos palacsinta » Gyergyói palacsinta
» Baconös palacsinta sütőben » Rántott palacsinta » Sós palacsinta » Tepsis palacsinta almával


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.