Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés palacsinta részegen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza 20 db palacsintához, 50 dkg cseresznye, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, kevés porcukor, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).

Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába és kicsi palacsintákat sütök belõle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát és azzal locsolom meg.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsintalepény » Pikáns palacsinta » Spenótos palacsintacsiga » Diós-cseresznyés lepény
» Hagyományos palacsinta » Krémes palacsinta » Svéd barackos palacsinta » Banán-palacsinta (paleo)
» Erdélyi ordás palacsinta » Fehérjepalacsinta » Narancsos palacsinta » Túrós reform palacsinta
» A mi palacsintánk » Hig palacsinta » Kaviáros palacsinta » Cukkini palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.