Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés palacsinta részegen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza 20 db palacsintához, 50 dkg cseresznye, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, kevés porcukor, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).

Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába és kicsi palacsintákat sütök belõle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát és azzal locsolom meg.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros töltött palacsinta » Gyergyói palacsinta » Cseresznyés sztrapacska » Gyors amerikai palacsinta
» Bécsi palacsinta 2 » Spenótos palacsintacsiga » Cseresznyés pite * » Csodapalacsinta
» Szilvás rakott palacsinta » Meggyes-mákos palacsinta » Aszaltszilvás palacsinta » Palacsinta pizza
» Koktécseresznyés sutemény » Kakaós palacsinta máskép » Finom palacsinta » Cseresznyés (meggyes) süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.