Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyével töltött részeges fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 l étolaj
20 dkg cseresznyebefőtt
3 tojás
3 dkg élesztő
4 evőkanál cseresznyepálinka
pici szerecsendió
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
30 dkg finomliszt
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
4 dl fehérbor

Elkészítés:
A bort felmelegítjük, felolvasztjuk benne a vajat vagy sütőmargarint. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Belekeverjük a tojásokat, a sót, a citromhéjat, a fahéjat, a szerecsendiót és a pálinkát, végül a 2 evőkanálnyi meleg vízben feloldott élesztőt is a tésztába gyúrjuk. A tésztát letakarva meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. Leszűrjük a cseresznyét. A közepes méretű fánkokat forró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és forrón megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött káposzta -nálunk » Galyasági töltött pecsenye » Gombócos töltött káposzta » Mediterrán töltött kenyér
» Tokai részeges csirke » Kolbásszal töltött karaj » Töltött kifli » Banánnal töltött jércemell
» Gesztenyével töltött fácán » Káposztával töltött dagadó » Májjal töltött burgonya » Töltött sertéskaraj
» Töltött pulykatekercsek » Töltött kínai kel » Töltött dagadó erdélyiesen » Marhahússal töltött pita


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.