Tutireceptek.hu fejléc

Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
400 gramm csicsóka
3 fej fokhagyma
100 gramm angolszalonna
1 fej lila-hagyma
100-200 ml zsemlemorzsa
vaj
frissen őrölt bors

5-7 evőkanál. víz

Elkészítés:
A csicsókát meghámozni. Egy serpenyőben vajat olvasztani, majd az apróra vágott angolszalonnát ropogósra sütni benne. Ezután félretesszük. A serpenyőbe beledobáljuk a csicsókákat, a fokhagymát. A végén hozzá adjuk a lila-hagymát, sót, borsot, majd belekeverjük a vizet is. 8-10 percig lefedve, kis lángon párolni, néha meg-megrázni az edényt. Ha eléggé megpuhult, akkor levenni a fedőt, és addig párolni, amíg a folyadék elpárolog a serpenyőből. Egy másik serpenyőben vajon aranyszínűre sütni a zsemlemorzsát. Ebbe belekeverjük a hagymás csicsókát és a szalonnát is hozzáadni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csicsóka gomolyasajttal » Házi majonéz fokhagymával » Csicsókás salátám » Csicsóka püré
» Ínyenc csicsóka » Csicsóka pogácsa » Csicsókapehely » Csicsóka saláta
» Csicsókakoktél » Csirkemáj angolszalonnával » Csicsókás zeller saláta » Csicsókakrém
» Csicsókás keksz » Csicsóka chips » Hagymás csicsókasaláta » Csicsóka-banán főzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.