Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csicsóka pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem.
Tisztán 300 gr lett.
0,5 kg liszt
10 dkg margarin
4 dkg élesztőnek megfelelő porélesztő
1 db tojás
1 dl tej


Elkészítés:
A hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat.
Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg.

Ezután szép pirosra megsütöttem.

Tanácsok:
Fotó a naplóm 519-es bejegyzésében!


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt túrós pogácsa » Csicsóka-koktél » Erdélyi rakott pogácsa » Csicsókapehely
» Sajtos pogácsa Erzsi módra » Sajtpogácsa » Köményes-túrós pogácsa » Krumlis pogácsa
» Túrós pogácsa egyszerűen » Krumplispogácsa » Szőrös pogácsa » Medvehagymás pogácsa II.
» Csicsókakrém » Sajtos pogácsa II » Tejszínes pogácsa 2. » Csicsóka fasírt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.