Tutireceptek.hu fejléc

Csicsókakrémleves baconnal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg csicsóka (körömkefével ledörzsölve)
1 fej vöröshagyma
2 db krumpli
1,5 dl tejföl
só, bors,vegeta vagy zöldséglé, baconszalonna ízlés szerint

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd félretesszük. Zsírjában megpároljuk kicsit az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Fölengedjük zöldséglével (1,5 l) és 10 percig főzés után beletesszük a darabokra vágott csicsókát. Ha megfőtt, elturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, ha sűrű, fölengedjük még vízzel. Hozzáadjuk a tejfölt. Még 5 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. Tálaláskor meghintjük a szalonnakockákkal.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconnal töltött lángos » Pulykamell baconnal » Baconnal sült hal » Szalonnás sárgaborsóleves
» Peach Spirit Koktél » Aratógulyás » Tokaji borleves » Gulyásleves (pörköltből)
» Nyers eperleves (vegan) » Holland sajtleves » Kókuszos sütőtök leves » Hideg cukkinileves
» Káposztás burgonyaleves » Joghurtos uborkaleves » Svájci sajtleves » Tojásfelhő leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.