Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csiga rétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

32 dkg liszt
1,5 dl tej
2 dkgélesztő
3 dkg cukor
5 tojás sárgája
csipet só

Töltelékhez:

15 dkg Rama margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor

Locsoláshoz:

1 cs vaníliás cukor
1,5 dl tej

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejjel és cukorral felfuttatom. Amikor felfutott a többi hozzávalóval kelt tésztát gyúrok. Amikor begyúrtam fél órát kelesztem a tésztát, a kelesztés után vékony téglalapra kinyújtom. A Rama margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikevertem és a kinyújtott tésztára vékonyan rákentem,majd feltekerem mint a bejglit, ujjnyi vékony szeleteket vágtam és zsírral kikent magas falú tepsibe tettem a levágott korongokat. Még fél órát kelesztettem és 170 fokos sütőben betettem sülni. Amikor a tészta már félig megsült akkor cukros tejjel jól meglocsolom vagy egyenként lekenem. Utána még kb 10 percre visszateszem a sütőbe és szép pirosra megsütöm. Még melegen kiszedem a tepsiből mert egyébként beleragad. Porcukorral meghintetem. Ebből a mennyiségből 16 darab készült.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors lasagne réteslapból » Gyors sajtkrémes csiga » Diós csiga(Kata-féle) » Rozita Rétese.
» Sajtos csiga » Diós-fügés rétes » Pizzás csiga Emyke módra » Rengős rétes
» Cseresznyés rétes » Aszaltszilvás túrós rétes » Brigicsigabiga » Egzotikus rétesszelet
» Gyors pizzás csiga » Töltött csiga » Flódni-rétes » Habos csiga


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.