Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csigabiga recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
1.5 margarin
3 dl tej
1 tejföl

2 tojás
2 teáskanálnyi szódabikarbóna
szezámmag, kömény
25 dkg reszelt sajt
folpack

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, elmorzsolunk benne egy margarint, hozzádolgozzuk a tojást, simára dagasztjuk. Három cipóra osztjuk, a cipókat téglelep alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott maradék margarinnal, megszórjuk sajttal. Feletekerjük, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük pár órára, ha nem akarjuk azonnal elkészíteni, fagyasztóba is mehet.
A kiolvasztott, vagy kellő ideig pihentetett tésztát cm-s szeletekre vágjuk, megszórjuk köménnyel vagy szezámmaggal, kikent sütőpapírra tesszük, előmelegített sütőben sütjük meg. A sajt kifolyhat,de ha kihűl, megkeményszik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: rosewood


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brigicsigabiga » Csigabiga(Kata-féle) » Rácsos-túrós pogácsa » Rafaelló gombóc
» Borsos fonat » Kelt tésztában sült virsli » Egyszerű sajtgolyók » Juhtúrós kocka
» Sonkás keltekercs » Szezámos sajtos tallér » Szőrös pogácsa » Málnás túrókrém kókusszal
» Bácskai Vőlegényfogó » Falatkák kagylóval » Virslis kiflik » Medvehagymás pogi


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.