Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csigabiga recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
1.5 margarin
3 dl tej
1 tejföl

2 tojás
2 teáskanálnyi szódabikarbóna
szezámmag, kömény
25 dkg reszelt sajt
folpack

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, elmorzsolunk benne egy margarint, hozzádolgozzuk a tojást, simára dagasztjuk. Három cipóra osztjuk, a cipókat téglelep alakúra nyújtjuk, meglocsoljuk a felolvasztott maradék margarinnal, megszórjuk sajttal. Feletekerjük, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük pár órára, ha nem akarjuk azonnal elkészíteni, fagyasztóba is mehet.
A kiolvasztott, vagy kellő ideig pihentetett tésztát cm-s szeletekre vágjuk, megszórjuk köménnyel vagy szezámmaggal, kikent sütőpapírra tesszük, előmelegített sütőben sütjük meg. A sajt kifolyhat,de ha kihűl, megkeményszik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: rosewood


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csigabiga(Kata-féle) » Brigicsigabiga » Juhtúrós-sajtos pogácsa » Sajtos rúd Ági módra
» Joghurtos sajtos lepény » Tejfölös-sajtos pogácsa » Dunántúli tócsi » Csipsz-keksz
» Sajtkrémes-szalonnás batyu » Sajtlabda » Könnyű sajtos rúd » Andi sajtos istenije
» Káposztás rúd » Csokis pisztáciatorta » Kiszúrós perec » Sajt tekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.