Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csilis bab recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1/2 kg darált hús (disznó, vagy disznó-marha keverék)
1 kis paradicsomsűrítmény
2 konzerv bab
1 konzerv kukorica
víz

bors
oregánó
erős paprika
olaj

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megsózom és olajon megpárolom. Hozzárakom az elkapart fokhagymát, majd a darált húst és fehéredésig pirítom.
Hozzáteszem a paradicsom sűrítményt, felöntöm kis vízzel. Borsozom, oregánót teszek hozzá, és icipici erőspaprikát.
Beleteszem a babot és a kukoricát, pár percig hagyom rotyogni és már kész is.

Tanácsok:
Nagyon gyorsan készen van. Jobban szeretjük így, mint zacskós csilisbab-alapból. Én csak kevés erőspaprikát teszek bele, mert utólag is lehet erősíteni, ki hogyan szereti.
Kenyérrel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Marjann


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csilis csirkenyárs » Csilis pulyka kukoricával » Mézes kacsa » Sült csirke jól fűszerezve
» Dinsztelt marha » Fokhagymás csirkemáj sütve » Hentes tokány » Tejszínes pulykaszárny
» Ananászos csirke/pulyka » Hátszín Eszterházi módra » Sült malac egészben » Gyros tál csirkemellből
» Hústekercsek » Köményes marhasült » Spanyol csirke II. » Csirkemájas zöldborsós hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.