Tutireceptek.hu fejléc

Csilis bab bőségesen - nem csípősen recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kiló sertés comb kisujjnyi csíkokra vágva
4 kicsi paradicsom szósz
2 konzerv bab
2 konzerv kukorica
2 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 sárga húsú paprika
2 paradicsom
só, őrölt bors

Elkészítés:
A sertés combit kisujjnyi csíkokra vágom, vagy még kisebbre. Forró olajon kifehérítem, borsozom. Ráöntöm a paradicsom szószokat. A 2 fej vöröshagymát fél karikára szeltelem, rádobom a szószos húsra, ugyanígy a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főni hagyom, de gyakran rá kell nézni, le ne süljön. Ha a husi már puha, ráöntöm a bab és kukoricakonzerveket. A végén sózom, és a fokhagymát fokhagymanyomón áttörve rádobom. Gáz lekapcs, de a fedő alatt még hadd párolódjon! Így jön ki a fokhagyma íze, illata.
Köretként párolt rizst adok, de friss kenyérrel is fincsi.
Természetesen fele ennyiből is elég sok lesz :o)

Tanácsok:
A kajákat mindig a végén sózom, mert így kevesebb kell belőle, mégis ízletes lesz.
Remek kaja nagy baráti partikon, lakásfelújításokon.


A receptet beküldte: Free


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csilis csirkenyárs » Babos hús csípősen » Csilis pulyka kukoricával » Csilis bab
» Karfiolmuszaka » Gyömbéres csirke körtével » Muszaka (rakott padlizsán) » Rizses darált hús
» Pékpecsenye » Szalonnás sertésmáj » Rakott krumpli máshogy » Sült hús gombás omlettel
» Olasz tál » Spenótos tészta » Sajtos krumpli » Laktató


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.