| Csilis bab bőségesen - nem csípősen receptEgytálételek Hozzávalók: fél kiló sertés comb kisujjnyi csíkokra vágva 4 kicsi paradicsom szósz 2 konzerv bab 2 konzerv kukorica 2 fej hagyma 5 gerezd fokhagyma 2 sárga húsú paprika 2 paradicsom só, őrölt bors Elkészítés: A sertés combit kisujjnyi csíkokra vágom, vagy még kisebbre. Forró olajon kifehérítem, borsozom. Ráöntöm a paradicsom szószokat. A 2 fej vöröshagymát fél karikára szeltelem, rádobom a szószos húsra, ugyanígy a paprikát, paradicsomot. Lassú tűzön főni hagyom, de gyakran rá kell nézni, le ne süljön. Ha a husi már puha, ráöntöm a bab és kukoricakonzerveket. A végén sózom, és a fokhagymát fokhagymanyomón áttörve rádobom. Gáz lekapcs, de a fedő alatt még hadd párolódjon! Így jön ki a fokhagyma íze, illata. Köretként párolt rizst adok, de friss kenyérrel is fincsi. Természetesen fele ennyiből is elég sok lesz :o) Tanácsok: A kajákat mindig a végén sózom, mert így kevesebb kell belőle, mégis ízletes lesz. Remek kaja nagy baráti partikon, lakásfelújításokon. A receptet beküldte: Free Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |