Tutireceptek.hu fejléc

Csinos piskóta virágfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj (vagy margarin)
2 db tojás
2 tojás sárgája
7,5 dkg cukor
6 dkg tejföl
50 dkg liszt
0,25 dl tej
1,25 dkg élesztő
csipetnyi só
1 db tojás (a fánkok lekenéséhez)

Elkészítés:
1. Tejben felfuttatjuk az élesztőt.Közben a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat és a 2 tojás sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, sót, valamint az átszitált lisztet.
2. Mindezt összeállítjuk, majd rugalmas tésztává gyúrjuk (lehetséges, hogy az összeállításhoz szükséges még tejföl), és duplájára kelesztjük.
3. Amikor megkelt,ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy kisebb, meg egy nagyobb virágformájú szaggatóval kivágjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, pihentetjük 15 percet és a felvert tojással megkenjük a fánkok tetejét. Előmelegített (180 fok) sütőben 35-40 perc alatt - a fánkok tetejét többször megkenve - készre sütjük.
5. Tálaljuk eper vagy áfonya joghurttal, de tejhabbal,vagy pudinggal, gyümölcsmártással is finom. A fánkok tetejére csurgathatunk csoki öntetet.

Tanácsok:
Ez a mennyiség 16 db nagyobb méretű fánkhoz elegendő.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta zabkorpából » Joghurtos piskótatészta » Finom piskóta krémes » Tiramisu piskóta mikróban
» Piskótarolád mascarponéval » Egyszerű, gyors piskóta » Piskóta » Csokihabos piskóta
» Gyümölcs joghurtos piskóta » Almakompótos piskóta » Babapiskótatorta » Babapiskótás, csokis gomba
» Pudingos piskóta » Ananászos piskóta » Piskóta U1 » Epres piskóta szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.