Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csinos piskóta virágfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj (vagy margarin)
2 db tojás
2 tojás sárgája
7,5 dkg cukor
6 dkg tejföl
50 dkg liszt
0,25 dl tej
1,25 dkg élesztő
csipetnyi só
1 db tojás (a fánkok lekenéséhez)

Elkészítés:
1. Tejben felfuttatjuk az élesztőt.Közben a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat és a 2 tojás sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, sót, valamint az átszitált lisztet.
2. Mindezt összeállítjuk, majd rugalmas tésztává gyúrjuk (lehetséges, hogy az összeállításhoz szükséges még tejföl), és duplájára kelesztjük.
3. Amikor megkelt,ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy kisebb, meg egy nagyobb virágformájú szaggatóval kivágjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, pihentetjük 15 percet és a felvert tojással megkenjük a fánkok tetejét. Előmelegített (180 fok) sütőben 35-40 perc alatt - a fánkok tetejét többször megkenve - készre sütjük.
5. Tálaljuk eper vagy áfonya joghurttal, de tejhabbal,vagy pudinggal, gyümölcsmártással is finom. A fánkok tetejére csurgathatunk csoki öntetet.

Tanácsok:
Ez a mennyiség 16 db nagyobb méretű fánkhoz elegendő.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskóta gesztenyekrémmel » Kakaós barackos piskóta » Zabpehely piskóta » Piskótaszelet (update 2)
» Csokihabos piskóta » Epres piskótatorta » Habos piskóta » Bécsi piskótaszelet
» Túró Rudi piskóta rolád » Búzakorpás piskóta » Mézes piskóta » Csokis piskóta
» Piskóta (update 2) » Epres piskótarolád » Babapiskótás krémes » Piskótatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.