Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csipkebogyóbor recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 kg csipkebogyó
2 kg cukor
5 l víz.

Elkészítés:
A csipkebogyót akkor szedjük le, ha a dér már megcsípte. Szinte minden vadrózsa bogyója gyűjthető. A nemesített rózsáké erre a célra nem alkalmasak. Gyűjtésnél nagyon figyeljük, hogy honnan szedjük. Forgalmas út mellől sohasem szabad, hiszen így több ólmot viszünk a szervezetünkbe, mint C-vitamint. Szárától és csumájától tisztítsuk meg. Rakjuk uborkás üvegbe.
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot, majd ha langyosra hűlt, a csipkebogyóra öntjük, az üveget tüllel lefedjük.
Szobahőmérsékleten tartva az erjedés-forrás 3-12 hét alatt lezajlik. Azért ilyen tág az idő, mert nem mindegy, hol áll Ekkor leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszolva a végleges helyére (kamra, pince) állítjuk.

Tanácsok:
Azonnal fogyasztható, de minél tovább áll, annál jobb lesz az íze.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró almalé » Bodzapálinka » St Clemens » MER turmix
» Ananászital » Red Lion » Champagne-cocktail » Blue Negligée
» Frozen » Forró almás bólé » Dirty Mother » Grass & Tonic
» Kókuszos tejital » Borsmenta tündér » "Bogárszörp" » Bodzás frissítő


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.