Tutireceptek.hu fejléc

Csípős, betyáros slambuc... recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70 dkg burgonya
10 dkg tarhonya
30 dkg lebbencs tészta
15 dkg parasztkolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy db vöröshagyma
0.5 dl napraforgó olaj
2 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
8 dl víz

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben némi olajon zsírjára fonnyasztjuk (lehetőleg zsírosabb szalonnát próbáljunk beszerezni).
Ha ezzel megvagyunk, halásszuk ki a szalonnát, és akkor mehet bele a lebbencs tészta, ha túl nagy lenne, törjük ketté. (Vigyázzunk, próbáljunk ne sok apró törmeléket ezzel produkálni, mert az könnyen oda fog égni.) Mindig annyi tésztát rakjunk bele, hogy meg tudjon mindegyik pirulni, és könnyen át tudjuk fordítani. Akkor jó, ha elveszítette már fehér színét, és barnásat kapunk. Kiszedjük, és rakhatjuk bele a köv. adagot is. Ha felszívta volna a zsírt/olajat, pótoljuk.
A serpenyőben megmaradt olajon a tarhonyát megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint 2-3 ek paprikát feloldunk benne (mondjuk én beleraknék egy 4-et is. :) ) Ha szükséges, öntsük fel kis vízzel, és öntsük egy nagy fazékba.
A krumplit meghámozzuk, max 1,5 cm-es darabokra szeljük, a fazékba rakjuk minden hozzávalóval együtt, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, lefedjük, és kb. 30-40 percig főzzük. Közben nem árt folyamatosan ránézegetni és kavargatni, ha elfogyna a víz, akkor azt mindig pótoljuk. A tarhonya és a lebbencs sok vizet szív fel. Ha nem figyelünk oda, könnyen odaéghet.
Ha az étel majdnem kész, a felkarikázott szárazkolbászt hozzáadjuk, és készre főzzük. A legtöbb idő a krumplinak kell. Ha több lével szeretjük, öntsünk hozzá kevés vizet. Tálaláskor, ha szükséges, sózzuk újra. Borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk kovászos uborkával.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős sajtfasírt » Csípős pácolt csirkeszárny » Csípős falusi kocsonya » Csípős garnéla
» Csípős savanyú spagetti » Csípős csirkeragu » Csípős sült uborka » Betyáros
» Csípős csirkemell csíkok » Babos hús csípősen » Csípős szósz » Zöldbableves betyárosan
» Csípős saláta » Csípős húspogácsa » Kínai csípős leves » Csípős pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.