Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csípős csirkecomb narancsos-almás gyümölcsraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db nagyobb csirkecomb
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál ketchup
1 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál méz
erőspaprika-krém ízlés szerint

A gyümölcsraguhoz:
30 dkg alma
2 db narancs
4 szál újhagyma
2 db kisebb chilipaprika
20 dkg narancslekvár (baracklekvár is megteszi)
1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér (vagy 1 késhegynyi gyömbérpor)

Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, a bőrt lehúzzuk, a combot a forgónál kettévágjuk. Összekeverjük az olajat, a ketchupot, a szójaszószt, a mézet, és az erőspaprika-krémet. A pácban megforgatjuk a húsokat, letakarjuk és a hűtőben egy-két napig érleljük.

Elkészítés: Felhasználás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a combokat a sütőben nagyjából 45 perc alatt pirosra sütjük.
A gyümölcsraguhoz az almát megmossuk, hámozatlanul cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházat. A narancsokat forró vízzel alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, és lereszeljük a héjukat. Az egyik narancs levét kicsavarjuk, a másikat kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A hagymát és a chilit megtisztítjuk, összevágjuk. Bevonatos serpenyőben az almagerezdek mindkét oldalát megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A serpenyőben megfonnyasztjuk a zöldhagymát, rátesszük a lekvárt, a gyömbért, a narancs héját és levét, a chilit, 1 deci vizet, és megsózzuk. Kíméletesen főzzük 10 percig, majd beletesszük a már megsült almagerezdeket meg a narancshúst, és összeforraljuk.
Tálaláskor tányérra teszünk egy-egy egész sült csirkecombot, bőven meglocsoljuk a gyümölcsraguval, amihez hozzákeverjük a sült csirke szaftját is, így még ízletesebb lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős fűszervaj » Kínai csípős leves » Borsos csirkecomb » Almás csirkecombok
» Mézes-csípős csirkemell » Csípős szósz » Csirkecomb citrommártásban » Fokhagymás csirkecombok
» Sokadik töltött csirkecomb » Tepsiben sütött csirkecomb » Karácsonyi diós csirkecomb » Narancsos csirkecombok
» Csípős falusi kocsonya » Csirkecomb kókuszbundában » Csípős húspogácsa » Tejfölös csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.