Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csípős falusi kocsonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús (fej, köröm, farok, csánk, színhús, bőrke, stb), 1-1 fej fokhagyma és vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db csípős paprika, ha csípősen szeretjük. Ízlés szerint szemes fekete bors és só.

Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és megmossuk. Hideg vízben feltesszük főni. Az első levét leöntjük és új vízben ismét feltesszük főni. Ha ismét felforrt, hozzáadjuk a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon, a felforralás után lassú tűzön kb 4-5 óra alatt készre főzzük.Az a jó, ha éppen csak "petyeg" a tűzön. Ha kész, akkor evőkanállal kiveszünk egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva teszteljük. Ha "ragacsos", akkor jó. Van aki ekkor kicsontozza és leszűri. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztjuk és rámerjük a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedjük és hideg helyre tesszük. A főtt zöldségekkel díszíthetjük a tányérokat is. Kenyérrel, ecettel vagy citromlével kínáljuk.

Elkészítési idő: 300 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős szósz » Babos hús csípősen » Kímélő kocsonya csülökkel » Csípős krémsajt tésztára
» Csirkekocsonya » Halkocsonya másképp » Csípős babos karaj » Csípős fűszervaj
» Alma kocsonya » Csípős sült uborka » Baromfi kocsonya » Csípős töltött burgonya
» Csípős fokhagymás pecsenye » Vegetáriánus kocsonya » Tárkonyos kocsonya » Csípős csirke kfc-módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.