Tutireceptek.hu fejléc

Csípős fehérbableves tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg fehér bab,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál zúzott cseresznyepaprika,
5 dl zöldségleves,
40 dkg paradicsompüré,
1 tojás,
petrezselyemzöld,


Elkészítés:
Az éjszakára beáztatott babot nem sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. A kétféle hagymát és paprikát megpirítjuk, a paradicsompürével elkeverjük, majd a levessel felöntve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A tojást megfőzzük.

A babot a levesben felmelegítjük. Tányérokba merjük, és a felkockázott főtt tojással megszórjuk. Petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős spagetti » Tojással töltött borda » Töltött burgonya tojással » Csípős burgonyasaláta
» Csípős húsgombóc » Csípős fokhagymás pecsenye » Tojással töltött húslabdák » Tormás tojássaláta
» Csípős savanyú leves » Sertésnyelv tojással » Csípős pulykamell » Ananászos tojássaláta
» Tojással töltött káposzta » Sajtos almás tojássaláta » Forralt bor (csípős ) » Sütőtöksaláta tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.