Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csípős húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40-45 deka darált hús, lehetőleg baromfi, de 10-15 deka lehet benne disznó is
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5deka vaj, 5 deka margarin, olivaolaj
1 csilipaprika
só, borsfél citrom leve
2-3 szegfűszeg

Elkészítés:
Egy fej vöröshagymát apróra vágok, 3-3 deka vaj, margarin és kevés olivaolaj keverékén megpirítom a szegfűszeggel együtt.. Kiszedem a zsiradékból.
1 fej apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott erőspaprikát, sót, borsot összegyúrom a hússal, kis gombócokat formázok belőle, amit a maradék vajban kisütök. Amikor kész rálocsolom a fél citrom levét, majd leveszem a tűzről.
A tetejére teszem a megpirított hagymát.

Tanácsok:
Salátával, joghurtos öntettel ettük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Marjann


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-csípős zöldségek » Egri húsgombócleves » Csípős csirkemellek » Paradicsomos húsgombócom
» Húsgombócleves » Alföldi húsgombóc » Húsgombóc, mint levesbetét » Tavaszi húsgomboc
» Magyaros gombás húsgombóc » Csípős pipicomb » Különleges húsgombócleves » Aszalt szilvás húsgombócok
» Csípős csirkeragu » Pikáns húsgombóc leves » Csípős csirke kfc-módra » Húsgombócok sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.