Tutireceptek.hu fejléc

Csípős kínai káposztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
(1 személyre)

1/8 káposzta
Ecet - 10 vagy 15 %

cukor
víz
Erős Pista
kínai só (rizskivonat, glutamát)
almalé
2 gerezd fokhagyma
sárgarépa

Elkészítés:
A káposztát hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Tehetünk hozzá vékonyra szeletelt sárgarépát is.)
Erős Pistát adunk hozzá és egyenletesen, kézzel összedolgozzuk.
Kevés ecetet, cukrot és sót teszünk hozzá. Hogy kellemesebb, puhább állagot érjünk el, kevés vizet is adunk hozzá. Összedolgozzuk. Ecet helyett/mellett tehetünk bele almalét, sőt citromlevet is.
A végén kerül bele a kínai só. Összedolgozzuk. Várunk 20 percet, hogy összeérjen.

Tanácsok:
- Ha igazán "maximalisták" akarunk lenni, tehetünk bele péppé aprított fokhagymát is.
- Az ecetet el is hagyhatjuk, vagy "kiválthatjuk" az almalével.
- Cukrot sem kötelező bele tennünk.
- A saláta fogyasztható magában is és húsokkal is.
Ez az a kínai étel, ami 2-3 napig, sőt akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben!


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csipős szendvics » Kínai dióleves » Kínai grillpecsenye » Csípős pipicomb
» Kínai zöldségleves » Csípős csirke nyárson » Káposztasaláta paleo módon » Karácsonyi káposztasaláta
» Kínai teapuncs » Kínai malacleves » Diétás marha (kínai étel) » Kínai kel - saláta
» Kínai kelkáposzta főzelék » Csípős csirke, szósszal » Kínai leves » Kínai gyöngyök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.