Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csípős omlett olivával recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

8 db tojás
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos paradicsom, vagy
2 evőkanál paradicsompüré
1 csipet őrölt/vagy friss menta
1 csipet őrölt/vagy friss bazsalikom
1 csipet őrölt/vagy friss majoranna
késhegynyi erős paprika
10 dkg olivabogyó
só,
bors,
étolaj

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk. Levével együtt a hagymához adjuk, + a mentát, a bazsalikomot, a majorannát az erős paprikát, végül a zúzott fokhagymát. Sózzuk és fedő nélkül 8-10 percig rotyogtatjuk, míg a paradicsom elfővi a levét. A tojásokat felverjük, kevés borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kimagozott olivát és ráöntjük a paradicsomos alapra. Összekeverjük, 2-3 percig sütjük, de már nem keverjük meg.

Tanácsok:
Melegen tálaljuk, de hidegen is jó.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos hús csípősen » Csípős savanyú spagetti » Krumplis, hagymás omlett » Csípős csirkemellek
» Bakonyi omlett » Sonkás-gombás omlett » Mézes-csípős csirkemell » Csípős sült uborka
» Csípős pácolt csirkeszárny » Csípős csirke kfc-módra » Gombás, sonkás omlett » Bazsalikomos omlett
» Csípős garnéla » Illatos csípős csirke » Kínai csípős leves » Színes omlett


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.