Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csírás galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg burgonya
annyi liszt, hogy galuskát tudjunk szaggatni

1db tojás
olaj a kisütéshez

Elkészítés:
Ez a neve Szabolcsban, a sztrapacskának.
Én így készítem: lereszelt krumplihoz, adok egy tojást, és annyi lisztet, hogy nem lágy, de nem is kemény állagot kapjak.Forró vízben galuskákat szaggatok.Hideg vízzel jól átmosom.Túróval, szalonna tepertővel az igazi.De párolt édes káposztával, vagy savanyúval is finom.Semmihez nem hasonlítható ízek.

Tanácsok:
Olajon lepírított hagymával is laktatós.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kató néni grízgaluskája » Aranygaluska » Fahéja-mézes galuska » Almaleves habgaluskával
» Csírasaláta » Grizgaluska leves » Kefíres galuska » Sajtosgaluska
» Zöldborsóleves galuskával » Túrógaluska hagymával » Sajtos búzagaluska leves » Céklaleves túrógaluskával
» Sörleves habgaluskával » Hamis májgaluska » Aranygaluska (Eszti féle) » Aranygaluska Anikó módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.