Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirekemellfilé sonkában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfllé
4 ek olaj
1 tk szárított rozmaring

őrölt csípőspaprika
8 vékony szelet nyers sonka (pármai is lehet)
l gerezd fokhagyma
l fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa,
2 kis cukkini
1 ek paradicsompüré
l dl száraz fehérbor
2 ek olívaolaj
l tk reszelt citromlé
l cs. összevágott petrezselyem

Elkészítés:
A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük, forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spárga sonkában » Csirkemellfilé sonkában » Töltött bárány » Lecsós csirke kuszkusszal
» Azték csirkefalatok » Joghurtos pulykamell » Mazsolás sült pulykamell » Gombas szelet egyszeruen
» Gombás-májas rakott karaj » Tejszínes pulykaragu » Sajtos pulykamellrolád » Pasta Sutta
» Paradicsomos báránysült » Arancini (olasz rizsgolyó) » Pácolt hús Vicky módra » Savanyú csirkezúza


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.