Tutireceptek.hu fejléc

Csirke alaplé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csontos csirkehús (farhát, szárny)
3 szál közepes fehérrépa
2 szál közepes sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű)
2-3 babérlevél
1 tk. egész fekete bors
4 l víz

Elkészítés:
A csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük.
A gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a húshoz.
Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsot, majd felengedjük vízzel.
Felforraljuk, utána mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük.
Egy másik edénybe átszűrjük, és miután kihűlt, dobozkákba

Tanácsok:
Előkészület: 30 perc, főzés: 150 perc
Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig is felhasználható.
Húsok pácolásához kiváló, ezért nincs benne só.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű csirkemell » Csirke hamburger » Sóágyon sült csirke » Tanyasi rakott csirke
» Tejszínes csirketokány » Csirkés-sonkás rizs » Csirkemellből pörkölt » Gyors currys csirke
» Ínyenc töltött csirkecomb » Parasztos csirkesült » Narancsos csirkemáj » Francia csirke citromosan
» Csirkés tálka » Mustáros-tejfölös csirke » Zöldséges-rizses csirkemáj » Görög csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.