Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke alaplé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csontos csirkehús (farhát, szárny)
3 szál közepes fehérrépa
2 szál közepes sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű)
2-3 babérlevél
1 tk. egész fekete bors
4 l víz

Elkészítés:
A csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük.
A gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a húshoz.
Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsot, majd felengedjük vízzel.
Felforraljuk, utána mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük.
Egy másik edénybe átszűrjük, és miután kihűlt, dobozkákba

Tanácsok:
Előkészület: 30 perc, főzés: 150 perc
Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig is felhasználható.
Húsok pácolásához kiváló, ezért nincs benne só.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Duplahagymás csirkecomb » Lombardiai göngyölt csirke » Csirkemájas pástétom » Almába töltött csirkemell
» Borzas csirkemell 2 » Csirkerizottó » Tejszínes csirke/pulyka » Csirkés paella
» Maláj csirke » Hawai csirkemell » Lecsós -csirkemáj » Lecsós csirkecomb
» Túróval töltött csirkemell » Diétás vadas csirke » Csirkés kukorica saláta » Zöldséges-csirkés spagetti


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.