Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke burgonyával és citrommal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 darab csirke
50 dkg burgonya
1 dl oliva olaj
2 kőteg zőld hagyma
2 darab citrom
0,5 dkg édespaprika
0,1dkg borsikafű(csombor)
0,2 dkg fekete bors
1,5 dkg só

Elkészítés:
A csirkét vágjuk fel darabjaira,mossuk meg és hagyjuk megszáradni.Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és a zőldhagymákat hosszában felvágjuk.A citromokat megmossuk és négyfelé szeljűk.Tegyűk egy nagyobb méretű tűzállo tálba a csirkét.A fűszereket jól keverjűk el az oliva olajjal,majd dőrzsőljűk be fűszeres olajjal a hust.A burgonyát a csirke kőré helyezzűk.Jó forrora hevitett sűtőbe tegyűk be sűlni,kb.60 percre.A sűtés idő lejárta előtt 25 perccel tegyűk rá a zőldhagymát és a citrom darabokat.A burgonyákat időkőzben forgassuk meg,hogy mindkét oldalukon pirosra sűljenek.A burgonyát izlés szerint sózzuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 445 kcal

A receptet beküldte: edit_kerekes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos csirkemell torta » Tepsis csirke » Csirkemáj szalonnában » Csirkés-almás tésztasaláta
» Csirkekocsonya » Csirkevacsora » Indiai csirkeleves » Csőben sült currys csirke
» Csalafinta csirke nyárson » Dán rakott csirke » Csirkemell sajttal » Csirkés paella
» Sárvári csirke » Sajtos csirkemell » Kaukázusi csirke 2 » Csirke zöldborsós szószban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.