Tutireceptek.hu fejléc

Csirke burgonyával és citrommal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 darab csirke
50 dkg burgonya
1 dl oliva olaj
2 kőteg zőld hagyma
2 darab citrom
0,5 dkg édespaprika
0,1dkg borsikafű(csombor)
0,2 dkg fekete bors
1,5 dkg só

Elkészítés:
A csirkét vágjuk fel darabjaira,mossuk meg és hagyjuk megszáradni.Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és a zőldhagymákat hosszában felvágjuk.A citromokat megmossuk és négyfelé szeljűk.Tegyűk egy nagyobb méretű tűzállo tálba a csirkét.A fűszereket jól keverjűk el az oliva olajjal,majd dőrzsőljűk be fűszeres olajjal a hust.A burgonyát a csirke kőré helyezzűk.Jó forrora hevitett sűtőbe tegyűk be sűlni,kb.60 percre.A sűtés idő lejárta előtt 25 perccel tegyűk rá a zőldhagymát és a citrom darabokat.A burgonyákat időkőzben forgassuk meg,hogy mindkét oldalukon pirosra sűljenek.A burgonyát izlés szerint sózzuk.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 445 kcal

A receptet beküldte: edit_kerekes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-juhtúrós csirke » Tárkonyos csirkeleves » Pikáns csirkeszárnyak » Csirkemell sonka másként
» Csirkecomb citrommártásban » Sajtos rántott csirkemáj » Spanyol csirkeleves » A Lászlók csirkemájasa
» Sajtos csirkemell falatok » Ropogós csirkemellfalatok » Bazsalikomos csirke » Tölcséres csirkemáj
» Kapros-tejszínes csirke » Csirke különlegesen » Zamatos csirkemáj » Nyári tepsis csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.