Tutireceptek.hu fejléc

Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg bőr nélküli csirkemell vagy felsőcomb kicsontozva,
2 fej hagyma,
4 dl félédes fehérbor,
3-4 dl tejszín,
10 dkg durvára vágott dió,
3 db savanyú alma,
méz,
só.

Elkészítés:
A csirkedarabokat megsózzuk, jó duci darabok legyenek, ne szeleteljük! A hagymákat felkarikázzuk, majd egy műanyag tálba a csirkedarabokat és a hagymákat rétegezzük. Az egészet meglocsoljuk a borral, hogy ellepje, majd mehetnek a hűtőbe hűsölni éjszakára.
Előveszünk egy jó nagy tepsit, beletesszük a pácolt csirkedarabokat és az előzőleg félbevágott, kimagozott és mézzel megkent almákat.
A leszűrt pácléből kicsit öntünk az egész alá, és előmelegített sütőbe toljuk közepes lángra. Sülés közben néha meglocsolgatjuk a félretett leszűrt páclével. Közben egy serpenyőben illatosra pirítjuk a diót. A tejszínt felforraljuk, sózzuk, pici szerecsendió mehet bele, annak, aki szereti, és a pirított dióval kis lángon főzzük, sűrítjük.
A csirkécskéket és az almákat tálra szedjük, a mártást külön csészében kínáljuk mellé.

Tanácsok:
Krumplipüré, esetleg rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke csoda » Fűszeres tésztás csirke » Mézes Rákóczi túrós » Epres csirkemell saláta
» Marengói csirkecomb » Pikánsan pácolt csirkecomb » Hagymás csirkecomb » Rácos csirkecomb
» Pikáns csirkemell » Rokfortos csirkecsíkok » Csirke mandulás bundában » Csirke Dubary módra
» Karácsonyi puha mézes » Csirkepiláv » Csirkés alagút » Kubai csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.