Tutireceptek.hu fejléc

Csirke francia módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1db konyhakész csirke
25dkg füstölt oldalas
50dkg apró hagyma
25dkg sampinyongomba /konzerv/
3ek. vaj
3ek. olaj
1 szél babérlevél,petrezselyem zöldje,1 csipetnyi kakukkfű/timián/
1 gerezd fokhagyma
4dl vörösbor
2ek. liszt
1dl húsleves/készülhet leveskockából/

Elkészítés:
A csirkét 6-8 darabra vágjuk és besózzuk. Az oldalast kockékra vágjuk, egy kis vajon megpiritjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék zsiradékon fél óráig pároljuk a megtisztitott apró hagymát. A gombát megpároljuk a többi vajon, majd tányérra szedjük. A csirkedarabokat forró olajon mindkét oldalról megsütjük. A sült oldalast egy tepsibe rakjuk, és rátesszük a csirkét. Zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A vörösborban elkeverjük a lisztet, és a húsokra öntjük. Hozzáöntjük a levest is, majd letakarjuk, és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a hagymát, és még 15 percig együtt pároljuk. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával kináljuk.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tasakban sült csirkemell » Csirkével töltött cikória » Római tálban sült csirke » Mézes banános csirkemell
» Csirke Beriani » Marseilles-i csirke » Csirkés padlizsánleves » Őszi saláta Maja módra
» Édes csirke másképp » Sült csirkemellfilé » Kelkáposztás csirkemell » Csirke kuglóf
» Sajtos rántott csirkemáj » Csirkés-olivás táska » Sóban sült csirke 2. » Édes mézes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.