Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke francia módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1db konyhakész csirke
25dkg füstölt oldalas
50dkg apró hagyma
25dkg sampinyongomba /konzerv/
3ek. vaj
3ek. olaj
1 szél babérlevél,petrezselyem zöldje,1 csipetnyi kakukkfű/timián/
1 gerezd fokhagyma
4dl vörösbor
2ek. liszt
1dl húsleves/készülhet leveskockából/

Elkészítés:
A csirkét 6-8 darabra vágjuk és besózzuk. Az oldalast kockékra vágjuk, egy kis vajon megpiritjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék zsiradékon fél óráig pároljuk a megtisztitott apró hagymát. A gombát megpároljuk a többi vajon, majd tányérra szedjük. A csirkedarabokat forró olajon mindkét oldalról megsütjük. A sült oldalast egy tepsibe rakjuk, és rátesszük a csirkét. Zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyem zöldjével fűszerezzük. A vörösborban elkeverjük a lisztet, és a húsokra öntjük. Hozzáöntjük a levest is, majd letakarjuk, és forró sütőben kb. 30 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a hagymát, és még 15 percig együtt pároljuk. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával kináljuk.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sokadik töltött csirkecomb » Csirkemell zöldséggel » Paradicsomos csirkemell » Mandarinos csirkemell
» Rakott csirke III. » Chilis-csokis csirke » Kínai borsos csirke » Töltött tojás Emyke módra
» Chilis csirkemell csíkok » Csirkés tálka » Sóban sült csirke » Cukkinis csirke
» Csirketorta 2 » Szarvacska mexikói módra » Egzotikus csirke wokban » Csirke tárkonyos mártásban


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.