Tutireceptek.hu fejléc

Csirke Marbella recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 kg csirkecomb
1 dl olívaolaj
1 dl vörösborecet
20 dkg aszalt szilva (legközelebb legalább 30 dkg-ot teszek hozzá, annyira finom volt)
10 dkg zöld olívabogyó (nálam fekete)
6 babérlevél
fél fej fokhagyma
2 ek szárított oregánó
só, bors ízlés szerint
1,5 ek barnacukor
2 dl száraz fehérbor
1-2 ek aprított petrezselyem v. koriander

Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lehúztam, a combokat kettévágtam.
Az olajat kikevertem az ecettel, beletettem a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, a feldarabolt szilvát és az olívabogyót. A pácba forgattam a húst, és hűtőbe tettem néhány órára. Igazából egy egész éjszakán keresztül kellett volna pácolni, de nekem most nem volt ennyi időm.
A húst szétterítettem egy tepsiben, sóztam, borsoztam, és leöntöttem a pácléval. Megszórtam a cukorral, és aláöntöttem a bort. 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán keresztül sütöttem.
A húst nem kell letakarni, de időnként forgassuk meg, hogy a boros pác mindenhol jól átjárja sülés közben.
A megsült csirkét apróra vágott petrezselyemmel, vagy korianderrel megszórhatjuk, látványnak kitűnő, de őszintén szólva legközelebb én kihagyom, mert az íze nem hiányzott.
Köretként krumplipürét ettünk hozzá, de rizzsel is biztosan finom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúskrém » Indiai csirke » Csirkevacsora » Tepsis sajtos csirkemell
» Bazsalikomos csirkesaláta » Amerikai csirke » Gyümölcsös csirkesaláta » Erdélyi csirke raguleves
» Krumplisaláta csirkemellel » Barnasörös csirkeragu » Krémsajtos csirke pennével » Stragonoff csirke
» Tejfölös csirkecomb » Csirkeaprólék leves .. » Legfinomabb csirkemell » Csirkemell pizzasütő módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.