Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke tejszínes tárkonyban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú egész csirke,
3 dl tejszín,
1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél),
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, és 4 darabba vágom. Megsózom, és egy nagyobb, lapos
tűzálló tálba, egymás mellé fektetem. Rászórom a megtisztított és szétzúzott
fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntöm az olvasztott vaj és a
tejszín keverékével. A tálat befedem és előmelegített, forró sütőben, erős
lángon 40 percig sütöm. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő
nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítom. Párolt rizs és saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb citrommártásban » Zsírban sült csirkemáj » Csirkecomb almaszósszal » Csirkés-almás szendvics
» Csirkecsorba szerb módra » Pikáns csirkemáj pástétom » Tejszínes gombás spagetti » Citromos-tejfölös csirke
» Baszk csirkemell » Csirkés pizza görögösen » Sókéregben sült csirke » Terefere csirke
» Tepsis csirke Update1 » Csípős csirke, szósszal » Rókagombás csirkemell » Tejfölös csirke másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.