Tutireceptek.hu fejléc

Csirke tejszínes tárkonyban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú egész csirke,
3 dl tejszín,
1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél),
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítom, és 4 darabba vágom. Megsózom, és egy nagyobb, lapos
tűzálló tálba, egymás mellé fektetem. Rászórom a megtisztított és szétzúzott
fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntöm az olvasztott vaj és a
tejszín keverékével. A tálat befedem és előmelegített, forró sütőben, erős
lángon 40 percig sütöm. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő
nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítom. Párolt rizs és saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas » Banános-baconos csirkemell » Narancsos csirkemell » Gombás csirkemell
» Sörben párolt csirkemell » Tejfölös pikáns csirkecomb » Bácskai csirkemáj » Tejszínes rakott krumpli
» Krumplis csirke (bulgár) » Fűszeres csirke » Csirkés levelestészta » Csirkés-gombás fussili
» Töltött csirke olaszosan » Tócsniba bújt csirke » Csirke kropp » Csirkés csusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.