Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb kétféle szőlővel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(kb. 1,2 kg) egész csirke
3 dkg vaj
25-25 dkg fehér és kék szőlő
1 citrom
őrölt bors

olaj, a sütéshez

Elkészítés:
A csirkét serpenyőbe tesszük, forró olajban minden oldalát jól átpirítjuk, majd kiszedjük, tűzálló tálba tesszük, és sóval, borssal ízesítjük. 2 dkg vajat teszünk rá, és forró sütőben puhára sütjük. A szőlőt leszemezzük, kiválasztunk hat fehér meg hat kék szemet, és a citrom levével összeturmixoljuk. A többi szőlőszemet a maradék vajban, serpenyőben megfonnyasztjuk. A megsült csirkét darabokra szedjük, a visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlő- és citromlevet, 2 dl vizet, felforraljuk, és állandóan kevergetve besűrítjük. A csirkehúst tálra tesszük, köré rendezzük a szőlőszemeket, és tálaljuk. A mártást tálkában adjuk mellé.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarackos csirkecomb » Inyenc csirkecomb » Nyakkendős csirkecomb » Görög csirkecombok
» Falatkák kétféle sajttal » Göngyölt csirkecombok » Rakott, bundás csirkecomb » Sörben sült csirkecomb
» Csirkecomb gazdagon töltve » Részeges nyúl szőlővel » Csirkecomb borban sütve » Fokhagymás csirkecomb
» Gorgonzolás csirkecomb » Ínyenc töltött csirkecomb » Sörben sült csirkecombok » Tejben sült csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.