Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb tökkel és tejszínnel párolva recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db kicsontozott csirkecomb bőr nélkül
1 kis fej vöröshagyma
1 db zsenge tök vagy cukkini legyalulva
kevés olaj
kb. 1 dl főzőtejszín v. tejföl
1 evőkanál liszt

bors
ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A combhúsokat felaprítom, majd az üvegesre pirított hagymán kicsit átsütöm. Felengedem kb. 1 dl vízzel, és félpuhára párolom sóval, ételízesítővel és borssal. Ekkor hozzáadom a gyalult tököt, együtt készre párolom. Vékony habarást teszek rá a lisztből és a tejszínből (lehet tejföl is). Kicsit még összefőzöm, párolt rizzsel vagy tésztával tálalom.

Tanácsok:
Ezt így a tököt egyébként el nem fogyasztó gyerekek is jóízűen tüntetik el a tányérról.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Duplahagymás csirkecomb » Görög csirkecombok » Répás, töltött csirkecomb » Töltött csirkecomb
» Hagymás csirkecomb » Titokban sült csirkecombok » Rokfortos csirkecomb » Csirkecomb pékné módra
» Savanyú káposzta párolva » Sóágyon sült csirkecomb » Csirkecomb almaszósszal » Tejfölös pikáns csirkecomb
» Inyenc csirkecomb » Csirkecomb ananászraguval » Almapuncs tejszínnel » Csirkecomb citrommártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.