Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb zöldségekkel, római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 db krumpli (kb. 40 dkg)
70 dkg fagyasztott vegyes zöldség
4 dl tejföl
5 dkg vaj

ételízesítő

Elkészítés:
A római tálat legalább fél órára hideg vízbe beáztatjuk.
A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra felvágjuk. Ha friss zöldséget (is) használunk, azokat értelemszerűen megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A római tál alját a vaj felével kikenjük, a krumplikarikákkal kirakjuk - fészket gyártunk. Megsózzuk.
Belerakjuk az összes zöldséget. Legjobb a mirelit, mert az már elő van készítve, fagyottan használjuk. Kedvünkre bármit beletehetünk: zöldborsót, zöldbabot, brokkolit, karfiolt, répát, cukkinit, kelbimbót, karalábét, kukoricát, vagy ezek kész keverékét. Ha friss zöldséget is használunk, azt sem kell megpárolni, csak keverjük a többi közé.
A zöldséget megsózzuk, megöntözzük a tejföllel, rádaraboljuk a maradék vajat.
A tetejére tesszük a csirkecombokat, megsózzuk, vagy még jobb, ha ételízesítővel meghintjük.
A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, alágyújtunk és nézegetés nélkül, közepes hőfokon 90 percig sütjük.
Megszemléljük az eredményt: a comb és a zöldség már puha, de valószínűleg hosszú a leve és még nem pirult meg. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk a combokat és a tál teteje nélkül még 15 percig pirítjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom csirkecomb » Csőtészta római módra » Kedvenc csirkecombom » Tortilla zöldségekkel
» Római szelet » Csirkecomb gazdagon töltve » Csabai csirkecomb » Római leves
» Nyakkendős csirkecomb » Mexicói csirkecomb » Lecsós csirkecomb » Római csirke
» Sült tarja zöldségekkel » Sokadik töltött csirkecomb » Tejfölös csirkecomb » Répás, töltött csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.