Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecsontleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 csirke összes csontja, bõre (ami a csontozás után marad), 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 db gomba, 1 cikk kelkáposzta, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldbab, 1 kis fej karfiol, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, 2 szem szegfûszeg, ízlés szerint só, 1 késhegynyi, szerecsendió-virág.

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, a zöldpaprikát kicsumázom, a gombát megmosom, száráról a földes részt levágom, a paradicsom héját leszedem, majd az összes hozzávalót vékony szeletekre vágom. Nagy fazékba beleteszem a megmosott, feldarabolt csirkecsontot, az egészben hagyott héjas vöröshagymát, rászórom a fûszereket, majd két liter vízzel felöntöm. Lassan, kis lángon forralom legalább egy órán keresztül, ezután finom szûrõn átszûröm. Az átszûrt lébe beleteszem a zöldséget és puhára fõzöm. Bármilyen levesbetéttel fogyasztható.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencseleves csipetkével » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Sajtleves hideg napokra... » Tárkonyos raguleves diétás
» Csirkegombóc leves » Narancskrémleves » Zöldborsó leves » Diétás leves
» Zöldbableves » Tárkonyos krumpligombóc leves » Földieperkrém leves » Turmix levesek
» Jégbe hűtött almaleves » Szárnyasgaluska leves » Narancsos répakrémleves » Piros leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.