Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 dkg szeletelt füstölt szalonna
8 közepes db burgonya
50 dkg csirkemáj
1 ek majoranna
4 db zöldhagyma
4 gerezd fokhagyma
10 közepes db gomba
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
15 dkg reszelt trappista sajt
1 ek ételízesítő
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:
A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.
Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.
A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)
Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Római csirkemáj » Római leves » Csirkemájas metélt » Saláta csirkemájjal
» Házi csirkemájkrém » Csirkemájas saláta » Csirkemájpástétom » Csirkemáj angolszalonnával
» Sült csirkemáj » Jászsági csirkemáj » Római tokány » Zsírban sült csirkemáj
» Csirkemájas Palacsinta » Rakott csirkemáj » Római rakottas » Csirkemáj szalonnában


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.