Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas-gombás töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5-6 levél édeskáposzta
12,5 dkg előfőzött barna rizs
1/2 konzerv vörösbab
10 dkg csirkemáj
4-5 kis fej gomba

bors
1 pohár natúr, alacsony zsírtartalmú joghurt VAGY besamel-mártás (pár csepp olívaolaj, 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl 1,5%-os tej, 1 kávéskanál szerecsendió, ízlés szerint só, bors)

Elkészítés:
A káposztaleveleket puhára főzzük.

A hozzávalókat előkészítjük: a csirkemájat apró kockákra vágjuk, akár pépesre zúzzuk. A gombafejeket megmossuk, letisztítjuk, felszeleteljük. A rizst (ha zacskós) forró vízben egy csipet sóval puhára főzzük.

A puhára főtt káposztalevelekbe egyenként betöltjük a hozzávalókat: a rizst, a májat, a gombát és a vörösbabot, ezután feltekerjük, mint a töltött káposztánál. Kiolajozott tepsibe tesszük, és ízlés szerint befűszerezzük, majd nyakon öntjük a joghurttal.

Az ínyencebbeknek besamel-mártással ajánlom: ehhez kevés olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük, és várunk, míg be nem sűrűsödik. Ha elérte a megfelelő állagot, beízesítjük egy csipet sóval, borssal és szerecsendióval.

180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött pulyka » Káposztás-virslis kifli » Káposztás rúd » Töltött zsömle
» Gombás töltött tök » Töltött tarja » Töltött szendvics » Cserkész töltött burgonya
» Kelkáposztás kolbász » Karácsonyi töltött alma » Káposzta saláta egyszerűen » Töltött-rántott kifli
» Hússal töltött alma » Rakott kelkáposzta » Töltött hal Karcsi módra » Spenótkrémes töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.