Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell aszalt szilvával és panchettával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
• 2 egészséges csirkemell
• 1 marék aszalt szilva
• 1 marék fogpiszkáló
• 6 szelet panchetta vagy bacon
• só
• bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csirkemellet terítsük ki magunk elé, vágjuk ketté középen. A melleket (szexi) hosszában szintén vágjuk el. Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mindkét oldalát locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és fűszerezzük sóval, borssal. A vágódeszkára fektessük le a panchettát, és rakjuk rá a husit. Biztos vagyok benne, hogy mindenki töltött már palacsintát. Tehát mint a palacsinta töltésénél, a hozzánk közelebb eső részre elhelyezzük a szilvát, és a panchettával együtt tekerjük fel. Ha ez megvan, akkor egy elegáns szúrással, fogpiszkálóval rögzítjük (ha így jobban tetszik, átdöfjük).
A kész husikat egy tepsibe helyezzük, és 30 percig sütjük. Köretnek készíthetünk hagymás krumplipürét. A pürét kitálaljuk egy nagy tányérra, és a tetejére halmozzuk a csirkecsodát.

Tanácsok:
Regélhetnék róla, hogy milyen jó az édes a sóssal... taste it...!


A receptet beküldte: Camay


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-sonkás csirkemell » Banános csirkemell » Aszalt szilvás puffancsok » Hamis vadas csirkemell
» Barackos csirkemell » Avokádós csirkemell » Csirkemelles tészta » Minifánk rumos szilvával
» Sajtos gombás csirkemell » Sajtpaplanos csirkemell » Borsos sajtos csirkemell » Csirkemell a' la pannónia
» Kapros-túrós csirkemell » Fokhagymás csirkemell » Aszaltszilvás bárányragu » Rókagombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.