Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell bundában mézes mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
A páchoz:
1/2 kk só
1/2 kk őrölt fehérbors
1 kk cukor
1 ek szezámolaj
1 ek fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 ek olaj
12 dkg finomliszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kk sütőpor
1,5 dl víz
1 kk só
A mézes mártáshoz:
3 ek méz
2 ek cukor
3 ek kechup
3-4 ek balzsamecet
1 kk csípős paprikakrém

Elkészítés:
1.A csirkét vékony (ujjnyi) csíkokra vágjuk.
2.A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
3.A bundázáshoz a tojást enyhén felverjük és a többi hozzávalóval simára keverjük.
4.A húscsíkokat a pácból kivesszük és a sűrű tésztába beleforgatjuk.
5.Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
6.A mézes szószhoz a hozzávalókat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húsra öntjük. (Külön kis edényben is tálalhatjuk mellé.)


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézestekercs » Dödöle sóskamártással » Mézes sütemény » Fahéjas mézes teasütemény
» Csirkemell pehelybundában » Csirkemelltekercsek » Csirkemellsonka » Gombás csirkemell 2 főre
» Lecsós csirkemell egytál » Göngyölt csirkemell » Mézes banán turmix » Alufóliás csirkemell
» Karácsonyi mézeskalács » Forró mézes almalé » Tojásos csirkemell » Majoránnás csirkemellfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.