Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell gyümölcsmártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell
40 dkg rebarbara
4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál cukor
1 dl tejszín
1 teáskanál liszt
1 mokkáskanál ételízesítő

Elkészítés:
Előkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 288 kcal

A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörös csirkemell » Mandarinos csirkemell » Sajtos csirkemell gombával » Currys csirkemell
» Korzikai csirkemell » Tejszínes csirkemell » Gombás csirkemellfilé » Epres csirkemell saláta
» Tepsis csirkemell gombával » Borzas csirkemell 3. » Gyors sajtos csirkemell » Gombás- sajtos csirkemell
» Nyárson sült csirkemell » Kukoricás csirkemellcsik » Dióval rántott csirkemell » Rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.