Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell mogyorós mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
cayenne-i bors
fél citrom leve

Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
2 zöld/piros paprika
6 ek olaj (földimogyoró-olaj, ha van)
10 dkg reszelt földimogyoró
1 dl tejszín
5 dkg mogyoróvaj
4 cl fehér rum
1,25 dl húsleves
só, bors

Elkészítés:
Mártás elkészítése: A felaprított hagymát, a leforrázott és héjától megtisztított paradicsomot, a felvágott paprikát olajon megpároljuk. A földimogyorót összekeverjük tejszínnel és ráöntjük a serpenyőben párolt zöldségekre. Ezt követően a rummal összekevert mogyoróvajat és a húslevest is hozzáadjuk,ízesítjük sóval, borssal majd felforraljuk.

A csirkét megsózzuk, citromlét csepegtetünk rá, majd megkenjük olajjal. Mindkét oldalról 3-4 percig sütjük. A mártással leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Makói rántott csirkemell » Hawaii csirkemell filé » Csirkemell aszaltszilvával » Sajttal rakott csirkemell
» Kajszibarackos csirkemell » Tűzdelt Csirkemell » Mogyorós-csokis sajttorta » Alufóliás csirkemell
» Hagymamártásban sült nyúl » Nosztalgia csirkemell » Ropogós Mogyorós » Mogyorós padlizsán
» Csirkemell céklás rizzsel » Csirkemellből pörkölt » Kapros juhtúrós csirkemell » Színes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.