Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell őszibarackmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
3 ek méz
1 ek szójamártás
2 csirkemell filé
1 őszibarack konzerv
2 ek olaj
1 dl tyúkhúsleves
1 ek étkezésikeményítő
só, őrölt bors

Elkészítés:
Az összeaprított fokhagymát, 1 ek mézzel és a szójamártással jól összekeverjük.A csirkemellet a páclébe forgatjuk és 30 percig állni hagyjuk. Az őszibarackot lecsepegtetjük, de a levéből 1,25dl-t félreteszünk. A fél barackokat cikkekre vágjuk, a felét a baracklével turmixoljuk. A husit a pácléből kivesszük serpenyőben, forró olajba rakva kb.5 percig sütjük.A húslevest hozzáöntjük és lefedve 10 percig pároljuk. Az őszibarackpürét ráöntjük és kis lángon 5 percig fedő nélkül forraljuk. A husit kiszedjük, melegen tartjuk. Az étkezési keményítőt a maradék citromlével és egy kevés vízzel simára keverjük, és a mártást besűrítjük vele. Sóval, borssal, mézzel ízesítjük, tálra öntjük, a húst felszeletelve ráfektetjük és a maradék barack cikkekkel kirakva tálaljuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtbundás csirkemell » Mediterrán csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell » Extra sajtos csirkemell
» Csirkemell sajtmártással » Alufóliás csirkemell » Finom csirkemell » Fokhagymás csirkemell
» Főtt csirkemell fűszeresen » Mézes-mustáros csirkemell » Kubai csirkemell » Tejszines sajtoscsirkemell
» Sajtos rakott csirkemell » Sajtkrémes csirkemell » Sajtban sült csirkemell » Parmezános csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.