Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell sajtmártással (mikróban) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell félbevágva, kicsontozva, lebőrözve
só, 1 evőkanál Ráma margarin
2 evőkanál tej

A mártáshoz:
1 evőkanál Ráma margarin
1 evőkanál liszt
só, szerecsendió, bors
1 dl tej
15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt

Elkészítés:
A csirkemellet megsózzuk és kivajazott tálon 5 percig fedetlenül sütjük, félidőben megfordítva. Hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet és szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Kihűlve szeleteljük.
A mártáshoz a margarint 1 perc alatt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd 30 másodpercig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a tejet és a csirke főzőlevét. 4 percig főzzük, percenként megkeverve.
A mártáshoz adjuk a sajtot, a szerecsendiót és a borsot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.

A mártást a hús mellé tálaljuk. Párolt zöldség illik hozzá.

Tanácsok:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre értendők. (Kipróbáltam, így jó!)
Egyszerű, ízletes étel; biztos siker.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles palacsinta » Csirkemell citrommártásban » Kapros-túrós csirkemell » Mézes-mustáros csirkemell
» Mustáros csirkemellcsíkok » Zöldbabos csirkemell » Csirkemell zöldségekkel » Csirkemell eperszósszal
» Karamellás-csirkemell » Bakonyi csirkemell » Görögös csirkemell » Csodás csirkemell
» Sajtbundás csirkemell » Fokhagymás csirkemell » Serpenyős-babos csirkemell » Csirkemell saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.