Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemellfilé roston, póréhagymás krumplipürével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 csirkemell, olívaolaj, 7-8 nagyobb szem krumpli, 1 szál póréhagyma, 5-10 dkg vaj, 2-3 dl tej, só

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Amikor kész, gyorsan lecsöpögtetjük (alaposan), vajad adunk hozzá és a krumplinyomóval krémessé nyomkodjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, tejjel elkeverjük, megsózzuk. A póréhagymát karikára szeljük, kis vajon megfonnyasztjuk, a krumplihoz adjuk, majd félrehúzzuk és lefedjük.

Tanácsok:
A csirkemellet kifilézzük, majd kettészedjük. A húst ügyesen – egy nagy szakácskés segítségével – szétnyitjuk és egy kicsit keresztirányban bevagdossuk (főleg a felső, hártyás felét)., kevés sóval bedörzsöljük.
Egy serpenyőben forrósítunk egy pici olajat. A csirkemellet a belső felével a serpenyőbe fektetjük és addig sütjük, amíg átsejlik a rózsaszín húson a már fehérré vált belseje. Ekkor fordítunk rajta és néhány perc alatt készre sütjük. A póréhagymás krumplipürével tálalom.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirkemellfilé » Cigánypecsenye roston » Póréhagymás szalonnás pite » Póréhagymás saláta
» Bárányérmék roston » Sonkás csirkemellfilé » Roston sült lazac » Roston sütött szalonka
» Almás csirkemellfilé » Póréhagymás zöldségleves » Lazac roston » Ananászos csirkemellfilé
» Póréhagymás babsaláta » Majoránnás csirkemellfilé » Póréhagymás virslisaláta » Póréhagymás-gombás ragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.