Tutireceptek.hu fejléc

Csirkenyárs krumpliágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell
4 szelet bacon
bármilyen fűszerkeverék, ízlés szerint

2 közepes v.hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli

Elkészítés:
A húsokat 4 hosszanti, szabályos csíkokra vágjuk, kissé kiverjük és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
Minden húsra 1 szelet szalonnát fektetünk, harmonika-fodorszerűen "összehajtogatjuk", bambuszpálcikával megtűzzük, megkenjük 2 ek.olajjal és sütésig a hűtőbe tesszük.
A hagymákat és a fokhagymát egy kikent sütőedény aljára gyaluljuk. A krumplit vékonyra szeletelve ráfektetjük a hagymás alapra és megsózzuk.
A nyársakat ráhelyezzük a tetejére, meglocsoljuk a pácolajjal, s ha szükséges további 1-2 ek.olajat is teszünk rá.
A sütő közepére helyezett rácson 20 percig alufólia alatt, majd fedetlenül további 20-25 percig sütjük. A nyársakat többször megforgatjuk, egyszer-kétszer a krumplit is megkeverjük.


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos csirkenyársak » Csirkenyárs » Zsályás csirkenyársak » Krumpliágyon sült gomba
» Telkibányai csirkenyársak » Csilis csirkenyárs » Fasírt krumpliágyon » Babos pacalpörkölt
» Tepsis karaj » Csirke ecetben, tárkonnyal » Karaj bundában » Hamburger másképp
» Csőben sült sertéstarja » Pirított csirke » Római tálban sült csülök » Sajtos rakott karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.