Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkepaprikás puliszkával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke feldarabolva (lehet csak combból, szárnyból is készíteni), 1 nagy fej vöröshagyma, só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és 2 evőkanálnyi forró étolajban megdinszteljük. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá és alaposan elkeverjük, majd belerakjuk a csirkhús darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Óvatosan átkavarjuk, és pár percig erős tűzön pirítjuk, majd vízzel felöntjük úgy, hogy éppenhogy ellepje a húsdarabokat.A tüzet mérsékeljük és hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon. Közben 2 evőkanál liszttel, a tejföllel és kb. fél dl. tejjel habarást készítünk és ezzel az ételt behabarjuk. Felforraljuk, majd melegen tálaljuk puliszkával vagy kifőzött tésztával, de puliszkával a legfinomabb.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos csirkepaprikás » Csirkepaprikás másképp » Rakott csirkepaprikás » Tejfölös csirkepaprikás
» Fonott pulyka » Burgonyafasírt » Spontán csirke (gyors) » Húsos zöldség jénaiban
» Fűszeres borjúcsülök » Borjúpörkölt » Sajtos-gombás karaj » Fokhagymás máj
» Baranyai sertéssült » Görög tepsis hús » Rántott csirke sütőben » Káposzta torta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.