Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés alagút recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 nagyobb csirkemell filé
szeletelt bacon
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem
30-40 dkg g reszelt trappista sajt

bors

Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágom, sózom és borsozom. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, a sóval , a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt kb. harmadát, és a hússal összeforgatom. Két őzgerincformát baconszeletekkel kibélelek úgy, hogy kilógjon a szélén annyi, hogy a tetejére ráhajthassam. Az aljára reszelt sajtot szórok, majd beleöntöm a csirkés masszát. Tetejére szórom a maradék sajtot, és ráhajtogatom a kilógó szalonnaszeleteket.
Egy tepsibe helyezem a formákat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Ekkor sütőpapírt helyezek a tepsibe, és óvatosan ráfordítom a csirkés rudat. (Ha a csirke sok levet enged, azt előtte leöntöm róla.) Addig sütöm még, amíg a másik fele is szép pirosra sül.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol csirkesaláta » Csirkés avokádósaláta » Csirkés rakott tészta » Tandorias csirkesaláta
» Vitamin alagut » Gombás-csirkés batyu » Csirkés tortilla » Gombás, csirkés lasagne
» Csirkesaslik grillezőknek » Barackos kekszes alagút » Sült csirkeszárny » Sonkás csirkeszelet
» Zöldséges-csirkés spagetti » Csípős pácolt csirkeszárny » Epres joghurtalagút » Sörös csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.