Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés alagút recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 nagyobb csirkemell filé
szeletelt bacon
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem
30-40 dkg g reszelt trappista sajt

bors

Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágom, sózom és borsozom. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, a sóval , a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt kb. harmadát, és a hússal összeforgatom. Két őzgerincformát baconszeletekkel kibélelek úgy, hogy kilógjon a szélén annyi, hogy a tetejére ráhajthassam. Az aljára reszelt sajtot szórok, majd beleöntöm a csirkés masszát. Tetejére szórom a maradék sajtot, és ráhajtogatom a kilógó szalonnaszeleteket.
Egy tepsibe helyezem a formákat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Ekkor sütőpapírt helyezek a tepsibe, és óvatosan ráfordítom a csirkés rudat. (Ha a csirke sok levet enged, azt előtte leöntöm róla.) Addig sütöm még, amíg a másik fele is szép pirosra sül.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkesaláta mogyoróval » Csirkés töltött padlizsán » Avokádós csirkesaláta » Csirkés lasagne
» Csirkés Cézár-saláta II. » Csirkesaláta » Csokoládés alagút » Csirkés cukkínis egytál
» Cigány csirkés lecsó » Csirkés masnitészta » Ananászos csirkesaláta » Csirkés tésztasaláta
» Colában sült csirkeszárny » Csirkés csicseriborsó » Mustáros csirkeszárnyak » Sajtos csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.