| Csirkés csicseriborsó receptEgytálételek Hozzávalók: 2 koncerv csicseriborsó 3 fej hagyma 1 koncerv paradicsomszósz 2 gerezd fokhagyma 1/2 cup oliva olaj 1 cup lé a csicseriborsó konzervből só bors 1 teáskanál száritott rozmaring 1 csirkemell (ennyi volt itthon,mehet több is ha jó húsosan szereted) Elkészítés: A megpucolt és félbevágott hagymát felszeleted,majd egy kicsi oljban és vizben jó puhára párolod. Közben Leszűröd a csicseriborsókat, és ebből 1 cup levet félreteszel. Majd a levet a csicseriborsót a rozmaringot,sót,borsot,paradicsomszószt és a maradék olajat beleteszed egy jénaiba, jól összekevered. Közben ha a hagyma már jó puhi, beleteszed a felkockázott csirkemelleket és fehéredésig sütöd, ha majdnem kész belenyomod a 2 gerezd fokhagymát és pár pillanatig sütöd együtt....vigyázz nehogy megégjen, keserű lesz;) Majd ahogy kész vagy ezzel szépen ráhalmozod a hagymás húst a csicseriborsós keverékre. Végezetül szórd meg sóval a tetejét az egésznek. Majd 180fokra előmelegitett sütőbe teszed és kb 1-1 és negyed órát sütöd! A lényeg, hogy a nedvesség az aljáról teljesen párolódjon el. ..és a hagyma jó kis pirosas szint kapjon.. Én már a végén összekutyultam:)) Tanácsok: Eredetileg ez hús nélkül készül, és csak egy köret, de én megbolonditottam egy kis csirkemellel igy egytálételként fogyasztottam. Mind a kétféleképpen ISTENI és nagyon egyszerű Görög étel:) Egy ügyfelemtől kaptam! Remélem nektek is izleni fog! Móki A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |