Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-lecsós rakott krumpli recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 1 kg krumpli
* 1 üveg lecsó /vagy frissen készített/
* 3-4 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb/
* 1 fej hagyma
* 2-3 csirkecomb
* ételízesítő
* só
* bors
* pirospaprika /szeretjük csípősen/
* pici kakukfű vagy rozmaring /nem muszáj/

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, kb. 8 mm vastag karikákat vágok, és teljesen ropogosra megsütöm olajban /papirtörlőre teszem/. A csirkecombokat kifilézem /lehet melle is/ fűszerezem. A lecsóba belenyomom a fokagymákat, összefőzöm, végül hozzáadom a pirospaprikát.

Egy közepes jénai aljára teszek két sor krumplit, ráfektetem a húsokat, erre ráterítem a cérnavékonyra szeletelt hagymát, befedem a maradék krumplival, végül a lecsóval befedem az egészet. Előmelegített sütőben, lefedve kb. 20-25 percig párolom, leveszem a fóliát, és 15-20 percig 200 fokon pirítom /közben meg lehet nézni, hogy nem lett-e túl ropogós, nem sült-e el teljesen a lecsó leve/. Akkor finom, ha a krumplik evésnél ropognak. Aki szereti, a végén tehet rá tejfölt vagy sajtot /akár mindkettőt süthet rá/.

Tanácsok:
Ha mindent előkészítek, hamar megvan, és kiadós vacsora.


A receptet beküldte: Rianna32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi krumplileves » Kanári krumpli » Szegényes rakott karfiol » Rakott zöldségek
» Krumpligombóc öntettel » Krumplis egérke » Fűszeres krumplipüré » Rakott kel sajttal
» Krumplipürés picsi-pacsi » Erdélyi rakottkáposzta » Húsos krumpli kazal » Krumpli saláta másként
» Karfiollal rakott burgonya » Csirkehúsos rakott tészta » Kolbászos krumplitekercs » Falusi rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.