Tutireceptek.hu fejléc

Csirkeszárny szerecsendióval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkeszárny
2,5dl tej
2 ek liszt
3 ek olaj
1 kk delikát
1 mk őrölt szerecsendió-virág
fél mk törött fehér bors
kevés só

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mindkét oldalán gyengén megsózzuk, majd
lisztbe mártjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beletesszük
egymás mellé a szárnyakat. Mindkét oldalukat néhány perc alatt,
erős lángon átsütjük, majd ráöntjük a tejet. Rászórjuk a delikátot, a
borsot és a szerecsendió-virágot. Kis lángon, befedve, puhára pároljuk. A serpenyőt időnként megrázogatjuk, de nem kevergetjük. 15 percnyi párolás után a húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, sűrű, ízes mártás lesz alatta.
Bármilyen köret illik hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkeszárnyak » Colában sült csirkeszárny » Kentucky csirkeszárny » Gombás csirkeszárny
» Sárgarépás csirkeszárny » Ropogós csirkeszárny » Csípős pácolt csirkeszárny » Csirkeszárny Orly módra
» Kefires csirkeszárny » Joghurtos csirkeszárnyak » Kínai csirkeszárnyak » Libanoni csirkeszárny
» Sült csirkeszárny » Fóliás csirkeszárnyak » Sörös csirkeszárny » Pikáns csirkeszárnyak


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.