Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkével töltött kagylótészta curry mártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
20 dkg csirkemell filé
3 fél kaliforniai paprika (háromszínű)
1 csokor petrezselyem
25 dkg óriás kagylótészta
fél szál póréhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 evőkanál curry
2 dl tejszín
3 evőkanál joghurt

Elkészítés:
1. Bő vizet forralunk. A csirkemellet ledaráljuk. A paprikákat megmossuk, húsukat kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és habzsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból a száraz tésztába töltjük. A forró vízben megfőzzük a töltött tésztákat. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. Közben elkészítjük a mártást. A póréhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk rajta, hozzáöntjük a fehérbort, és beforraljuk. Belekeverjük a curryport, felöntjük a tejszínnel, és 2-3 percig főzzük.

3. A mártást leturmixoljuk, beletesszük a töltött kagylókat, és lassú tűzön megforgatjuk benne. A kagylókat tányérra szedjük, és ráöntjük a mártást. Joghurttal és korianderrel dekorálhatjuk.

Őszi Balázs receptje,


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött falatkák » Fahéjas töltött fánk » Sajttal töltött cukkini » Töltött párnácskák
» Töltött kacsacomb » Töltött mézes » Töltött cukkini paleósan » Töltött paradicsom II.
» Cukkinis kagylótészta » Csípős töltött burgonya » Sajttal töltött körte » Dödöle sóskamártással
» Töltött csiga » Velővel töltött csirke » Baconnal töltött lángos » Sajttal töltött pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.